De laatste tien jaar heeft er een herijking van het beladen erfgoed van de Atlantikwall plaatsgevonden. In steeds meer Nederlandse kustplaatsen verrijzen bunkermusea, opgezet door vrijwilligers en hier en daar gesteund door provincies en gemeentes. Met onze wandelgids ‘Wandelen langs de Atlantikwall in Zuid-Holland’ hebben wij drie jaar geleden een bijdrage willen leveren aan de herwaardering van deze bouwwerken.

Dat is volgens ons gelukt. Inmiddels is ook de tweede druk van de wandelgids uitverkocht (onderaan het artikel vind je een link naar de laatste restanten ;)). Wij hopen dat wandelaars samen vele honderden kilometers door het Zuid-Hollandse kustgebied hebben gewandeld. De bunkers in het landschap zijn perfecte routepunten voor gevarieerde wandeltochten waarbij je langs stukken Nederland loopt waar je anders misschien nooit was geweest!

Gratis wandelroutes

Nu de tweede druk is uitverkocht hebben wij besloten de wandeltochten gratis downloadbaar te maken als pdf-bestand. Het boek is met subsidie van de provincie Zuid-Holland tot stand gekomen, en hiermee willen we iets terug doen. Zeker in deze moeilijke tijden van thuisblijven. De Zuid-Hollandse kust is de perfecte plek om met voldoende afstand te genieten van het dorpen, steden en natuur.

Laatste exemplaren

PDF’s zijn leuk, maar de fysieke gids zelf is nog leuker, en leent zich perfect als compagnon tijdens de wandeltocht. Hier en daar duiken soms exemplaren op. Wij ontdekten dat de gespecialiseerde boekenzaak Fortress Books nog een aantal exemplaren voor de oorspronkelijke prijs verkoopt. Doe er je voordeel mee!