0
Happy Holiday Makers
0
Countries to Visit
0
Miles of Earth to Explore
0
Beaches to Discover

THE AVADA DIFFERENCE

We believe no two getaways should be the same and a busy life deserves the very best. We take the time to get to know you so we can help you find your perfect escape.

Atlantikwall Museum Hoek van Holland

Tijdens uw bezoek komt u, chronologisch geordend, verschillende onderwerpen over de Atlantikwall tegen, zoals de voorgeschiedenis, de bunkerbouw, (dwang)arbeid, propaganda, communicatie en de sociale gevolgen.

Aan het begin van de expositie wordt de Atlantikwall als geheel benaderd, en wordt u de structuur en samenhang van deze linie uitgelegd, zoals deze langs een groot deel van de Europese westkust werd  gebouwd. Verderop in de expositie wordt de ‘Festung Hoek van Holland’ onder de loep genomen. Hoek van Holland werd door de Duitsers aangewezen als belangrijkste Nederlandse kustplaats in de Tweede Wereldoorlog, vanwege de toegang tot de Rotterdamse haven en het achterland.

De museumbunker zelf is al een bijzonder onderdeel van de expositie. De bunker, een geschutsbunker van het bouwtype 611, ligt langs de Nieuwe Waterweg vlakbij het strand. Het kanon dat in de bunker stond kon tijdens een eventuele invasie het strand en een deel van het water onder vuur nemen.

Gegevens

Bezoekadres: Noorderhoofd (de pier) Hoek van Holland
E-mail:
Telefoon: 06 2265 5069
Website: http://www.atlantikwall-museum.nl