Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich in de omgeving van het Agatha huis een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de in de volksmond als zodanig genoemde Biberbunker, een enorme betonnen kolos opgebouwd met 3 meter dikke muren. Gelijksoortige bunkers op Terschelling en in Zandvoort zijn zoals vele andere bunkers onder het zand verdwenen.

De Biberbunker, door de Duitsers destijds bestempeld als het St-type L487, codenaam Bertha,  is vanwege zijn bijzondere karakter in WOII, maar ook vanwege zijn latere functie, een bouwwerk dat zeker gezien moet worden. Het verhaal van deze bunker mag u zeker niet missen.
De Biberbunker is gebouwd als radarcommandopost voor de Duitse luchtmacht  (“Luftwaffe”). Van hieruit werden acties ondernomen om geallieerde bommenwerpers, op weg naar Duitsland, te onderscheppen.
De bunker is onderdeel van het Luftwaffe complex genaamd “Stelling Biber”, een kleine 100-tal bunkers verdeeld over een gebied van ca 800 x 400 m. Deze bunkers hadden verschillende codenamen en nummers en waren verschillend in verschijningsvorm en functie.